KURDISCHEN FÜRSTENGESCHLECHTER
von
PROF. HEINRICH ALFRED BARB.

1856

Home  |  Destpêk  |  Ana Sayfa

 

 

 

 

GESCHICHLICHE SKIZZE
DER
IN DER CHRONIC SCHEREF BEHANDELTEN
DREUNDDREISSIG VERSCHIEDENEN KURDISCHEN FÜRSTENGESCHLECHTER

von
PROF. HEINRICH ALFRED BARB.

1856


Click Here to Read

 

Bu Kitap 33 kürd devleti, imparatorluğu
ve beyliklerini anlatıyor..

 

Kürdlerin bilinen ilk İMPARATORLUĞU (*) MÖ 2500 yıllarında kurulmuş olan GUTİ İMPARATORLUĞU'dur. Gutiler 'kurtiler'den (kürdlerden) başka halkları da yönetmekteydiler. Örneğin Guti kralı Gudea'dan başlamak üzere 100 yıl Sümer ülkesi'ne hükmettiler.
Bu kitap 33 kürd devlet, prenslik ve imparatorluklarından bahetmektedir.

Göçebe türkler tarihte 16 devlet kurduklarını böbürlenerek söylüyorlar ama yalandır. Göçek türklerin kurduğu ilk devlet MS 10. yüzyılın sonlarında işgal edilmiş Kürdistan ve Anatolya toprakları üzerinde kurulmuş olan Karahanlılar devleti'dir. Tarihte hiç üretmemiş, toplayıcı, avcı ve talancı olarak geçinmiş göçebe türkler Hun ve Moğol imparatorluğunun birer 'türk imparatorluğu' olduğu yalanını da becermişler.

Göçek türkler 16 devlet kurmuşlarsa, kürdler 33 devlet kurmuştur. Ama ne yazık ki kürdlerin hain islamist liderleri, islam ideolojisiyle son derece koyu bir şekilde müslümanlaştırıldıktan (araplaştırıldıktan) sonra, kürd ulusunu yayılmacı hegemonist islam ümmeti devletlerine köle etmekte ve Kürdistan'ı bu işgalci güçlere işgal ettirmekte hiçbir beis görmediler. Bu beyinleri islam ideolojisyle hipnotize olmuş, hiçbir özgün fikri ve zikri olmayan islamcı kürd liderlerin yüzünden, şanlı bir tarihi olan yiğit ve mert kürdler, fetihçi, köleci, yayılmacı, yağmacı ırkçı-asimilasyoncu islam devletlerinin sömürgesi durumuna DÜŞÜRÜLDÜLER.
______

*): Kuraklık ve kıtlık yüzünden Orta Asya'dan Kürdistan'a ve Anatolya'ya göçen göçek türkler ise mangalda kül bırakmamacasına 'tarihte 16 türk devleti kurduklarından bahsetmektedirler. Oysa o da yalan. Çünkü bu devletlerin çoğu başkalarına aittir ama türklerinmiş gibi gösteriyorlar. Örneğin hiç utanmadan bütün dünyanın kürd olduğunu yazdığı ve hatta kendisinin kendi kalemiyle hatırasında kürd olduğunu belirdtiği ve bir kürd aşireti mensunu olan Kudüs'ün fatihi Muhtreşem Kürd Salahaddin'i ve onun kurduğu Eyubi imparatorluğunu da türk olarak göstermektedirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



DÎROKA KURD

 

 

GRANBUHA

 

 


Foundation For Kurdish Library & Museum