Bokupplagans baksidestext

Sen stora kurdjakten under åttiotalet var ett av årtiondets stora rättsövergrepp  ‒  och ett av de mest långvariga. Från terroriststämplingen av åtta kurder 1984 över den stora kurdjakten efter mordet på Olof Palme, då kurder jagades med blåslampa, till Ebbe Carlsson-affären och terroristrättegången  ‒  i de  flesta av årtiondets skandaler fanns behandlingen av kurderna med.
I denna bok har kurdernas vänner samlat de viktiga dokumenten som belyser kurdspåret. Den sammanbindande texten sätter in händelserna i sitt sammanhang. En viktig bok för den som vill förstå åttiotalet.

Per Linde är Kurdistan-kännare och tidigare verksam i det kurdiska projektet i Tensta/Rinkeby. Han är medlem i Kurdernas vänner sedan starten.

Föreningen Kurdernas vänner i Storstockholm bildades på årsdagen av mordet på Olof Palme i februari 1986. Från början var dess främsta mål att skapa opinion mot kommunarresten och få till stånd en rättvis rättegång där de anklagade kunde försvara sig. Idag arbetar den för att sprida information om kurdernas situation i Kurdistan och i exil, att de tidigare terroriststämplade kurderna ska få en fullständig upprättelse och att terroristlagen avskaffas.

 

1994

 

Det kurdiska spåret - Per Linde, Kurdernas vänner 1994

 


 

Innehåll